La sala Noguera del Col·legi de Notaris de Catalunya
La sala Noguera del Col·legi de Notaris de Catalunya


La sala Noguera del Col·legi de Notaris de Catalunya
El Col·legi de Notaris de Catalunya, al barceloní carrer
del Notariat.

 

Missió

Des de l'inici de la seva activitat professional a Barcelona i al llarg de tota la seva vida, Raimon Noguera va esmerçar molts esforços, temps i diners a mostrar i demostrar l'enorme valor històric dels fons notarials antics. Com a notari, però també com a historiador, arxiver i humanista, Noguera tenia ple convenciment de que aquests documents constitueixen les principals fonts per a conèixer la formació i l'evolució del dret català al llarg dels segles.

La culminació de la seva tasca en favor de la preservació, l'estudi i la divulgació d'aquest patrimoni, va ser, sens dubte, la constitució de la Fundació Noguera. Des que la va crear, l'any 1976, l'activitat de l'entitat mai no s'ha aturat.

La Fundació treballa sempre en estret contacte amb la junta del Col·legi de Notaris de Catalunya, que, generosament, acull la seva seu.

La trajectòria i projecció de la Fundació Noguera han rebut el reconeixement institucional, essent-li atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l'any 2000.